L’espectroscòpia, els MOOC i les Aplicacions Mòbils, protagonistes del VII Congrès de Docència en Química a Secundària

Image

(Foto: Grup de participants)

Ahir va tenir lloc la VII edició del Congrès de Docència en Química a Secundària, a Parc Científic i Tecnològic de la UdG. A diferència d’anys anteriors, s’ha desacoblat aquesta jornada de l’event destinat a estudiants de batxillerat NanoReacciona, que s’ha agafat un any sabàtic.

Vint-i-cinc professors no univeristaris van participar en l’activitat del Congrès, consistent en una visita als equipaments dels Serveis Tècnics de Recerca més relacionats amb la Química, i en una xerrada a càrrec de la Professora de Química Orgànica Montserrat Heras, sobre Espectroscòpia per a Batxillerat. L’origen d’aquesta xerrada rau en la incorporació d’aquest mòdul al temari de Química preuniversitària, i a la voluntat d’oferir als assitents les principals pinzellades d’aquest important camp de la disciplina de la Química.

Image

(Foto: la coordinadora d’activitats de secundària i secretària del Dept. Química, Clàudia Fontàs, s’adreça als assistents)

Per complementar la visita als STR i la xerrada sobre Espectroscòpia, la professora Sílvia Simon va introduir els assitents al nou MOOC de Química Zero que s’organitzarà aquest estiu, cos que li va permetre donar pistes d’aquesta nova forma de docència no presencial. Finalment, el professor Josep Duran va presentar el seu projecte de videos divulgatius de nivell no universitari U! Au! Això és Química!

Finalment, els assitents van compartir el coneixement d’aplicacions de Química per a dispositius mòbils amb l’activitat QuimiThon. La bona rebuda per part de tothom va fer pensar en les aplicacions per a dispositius mòbils (smartphones i tabletes) han d’esdevenir tallers rellevants en futures activitats de divulgació, formació, promoció i comunicació de la Química i de la Ciència.

El Congrès de Docència en Química a Secundària és una activitat del programa LaQuimica.Net del Departament de Química de la UdG, guardonat el 2007 amb la Distinció Jaume Vicens Vives a la Qualitat de la Docència Universitària. A més d’aquest congrès, es composa de les jornades “El Dimecres de la Química”, “Pràctiques de Grups-Classe”, i de múltiples col.laboracions com per la Setmana de la Ciència, a més de les promogudes per professors o grups de recerca vinculats al Departament.

Image

(Foto: la Dra. Lluïsa Matas, dels Serveis Tècnis de Recerca, durant la visita d’un dels dos grups de participants)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s