Taula Periòdica Floral, a Temps de Flors

Dissabte 11 de Maig a Girona començarà Temps de Flors. El nostre Departament hi haurà muntat una Taula Periòdica Floral (#tpfloral) per commemorar l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics. El muntage serà al Pati del Rectorat de la UdG, a l’edifici de Les Àligues, al cor del Barri Vell.

L’horari de visita serà de 10 del matí a 10 de la nit, pero dissabte 11, dimecres 15 i dissabte 18, es perllongarà fins a mitjanit. La mostra s’acabarà diumenge 19 de Maig.

A part del propi muntatge, cada dia podrà haver-hi, en funció del temps,  experiments espectaculars i jocs amb la Taula Periòdica, i les nits d’obertura, jocs de química i llum.

tpfloral-sub

Sobre la #tpfloral

L’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) va proclamar el 2019 Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics (#aitp2019, en anglès #iypt2019), amb l’objectiu de celebrar la publicació, per primera vegada, d’una ordenació dels elements coneguts fins aleshores en base a propietats físiques i químiques. La taula que va proposar Dmitri Mendeléiev, ara fa cent cinquanta anys, és una icona de la ciència.

Amb aquesta celebració es pretén, també, donar a conèixer el paper de la química en la recerca de solucions a reptes mundials, com ara el desenvolupament sostenible, el futur d’una energia neta, l’alimentació o la salut.

Aquest muntatge floral mostra les principals característiques de cadascun dels elements químics descoberts fins ara: a cada cub, en una cara, hi figura el número atòmic, el nom i el símbol. En la cara oposada, s’hi troba una imatge relacionada amb l’element.

La Taula Periòdica és probablement el recull més compacte i significatiu de coneixement que ha fet la humanitat (Harlow Shapley, Astrònom)

Aquest muntatge ha estat realitzat per Josep Duran i Judit Torrent, amb la col·laboració de Sílvia Simon, Miquel Duran i Fernando Blasco.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s